fbpx skip to Main Content
De 8 Highlights Om Niet Te Missen In Oostenrijk

De 8 highlights om niet te missen in Oostenrijk

Oostenrijk, een vakantieland bij uitstek. Van alpenmeren tot oneindige berglandschappen. Steden waar de muziek door de straten zindert en de architectuur overweldigend is. Landschappen met bergtoppen en prachtige alpenmeren. In dit artikel delen wij met jou de de 8 highlights om niet te missen in Oostenrijk. Oostenrijk heeft het allemaal!

De 8 highlights om niet te missen in Oostenrijk

De 8 Highlights om niet te missen in Oostenrijk

1. Grotten Eisriesenwelt

In het hart van Oostenrijk vind je de grootste ijsgrot ter wereld, die 42 kilometer van het Tennengebergte in beslag neemt. Volg je adem terwijl het wolkjes blaast en je steeds dieper verdwaalt tussen de torens, zuilen en wallen van ijs. Lopend door een 100 meter lange, in ijs geslagen tunnel. Kruip door de Possenthal, een smalle passage, en zorg dat je niet uit glijdt in de Alexander-von-Mörk-Dom, een enorme hal met vloer van ijs. Gewapend met een zaklamp en warme kleding, blijf je dicht bij de gids die je na een uur en vijftien minuten weer bij de uitgang afzet. 

2. Nationaal park Hohe Tauern 

Het nationaal park Hohe Tauern is het grootste nationaal park van Centraal-Europa. Het wordt vaak een wonder der natuur genoemd. Wandelend langs de besneeuwde bergtoppen, de uitgestrekte gletsjervlaktes en de enorme Krimlerwatervallen lijkt het alsof je met elke stap kleiner wordt. Op de 43 kilometer lange Grossglockner Hochalpenstrasse rijd je met de auto de meest onvergetelijke rit van je leven, de gevaarlijke haarspeldbochten en de majestueuze bergpieken laten geen mens onberoerd.

Hohe Tauern

3. Wenen

Wie als muziekliefhebber geboren is, is na een bezoek aan Wenen waarschijnlijk verliefd. De stad was de thuishaven van onder andere Mozart, Beethoven en Johann Strauss, en hun muziek leeft voort in de Staatsopera en Musikverein. ’s Avonds kun je in de vele clubs luisteren hoe klassieke muziek wordt gemixt met rock en jazz. Je kunt ook relaxen in een van de levendige restaurants en koffiehuizen met een woonkamer feeling. Daarnaast bevat de stad schatten aan cultureel erfgoed, zoals het Hofburg-palies en het Schloss Schönbrunn, door barokke architectuur gekenmerkt. 

Wenen

4. Ischgl

’s Winters is het Tiroolse dorp Ischgl een wintersportwalhalla: ervaren skiërs kunnen hun hart ophalen bij het enorme aanbod aan overwegend zwarte pistes, en snowboarders oefenen hun kunsten in een van de vele fun parks. Beneden ski je zo een van de après-ski bars binnen om je tot de vroege uurtjes te vergezellen met andere wintersporters. Ook ’s zomers is Ischgl een paradijs voor natuurliefhebbers. Die trotseren de bergen op mountainbikes of te voet, op de meer dan 1000 kilometer aan bewegwijzerde wandelpaden. 

5. De abdij van Melk

In het populaire Wachau, een regio die is opgenomen op de werelderfgoedlijst van Unesco, prijkt de 900 jaar oude abdij aan de oever van de Donau. Zwartgeklede monniken lopen er nog steeds tussen de marmeren sculpturen, middeleeuwse manuscripten en muren vol fresco’s. 

6. Durnstein

Dit slaperige dorpje staat bekend als de parel van de regio Wachau en één van de mooiste dorpjes van Oostenrijk. Vaar over de nabijgelegen Donau, bezoek het kasteel van Durnstein, dat vanaf een hoge rots trots uitkijkt over het gebied, en bewonder de omliggende wijngaarden. 

Durnstein

7. Salzburg

In Salzburg hoor je de muziek door de melkheuvels van het landschap klinken, met liederen die ze al duizend jaar zingen. Dat is wat Julie Andrews zong in The Sound of Music terwijl ze draaiend haar japon liet opwaaien en kapitein Von Trapp verleidde. Let op dat je niet voor eeuwig blijft ronddwalen in het oude centrum met zijn betoverende koepels en forten. Het is leuk om wat tijd over te houden om je te mengen onder de echte Oostenrijkers. Dit terwijl je geniet van de klassieke muziek die uit de ramen komt en nipt aan een enorme kop koffie.

8. Innsbruck

Innsbruck heeft een bijzondere persoonlijkheid. Omgeven door de rivier Inn, ontelbare alpenmeren en ongedeerde berglandschappen lijk je er te verdwijnen in de schoonheid van moeder natuur. Daarnaast ligt het middeleeuwse stadscentrum met uniek architectuur en vele winkels, dat een thuis is voor vele studenten. Uniek is het bekende huis met het gouden dak, gemaakt voor de Romaanse keizer Maximilian I en bedekt met duizenden koperen dakpannen.

Bekijk ons aanbod van accommodaties in het veelzijdige Oostenrijk. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven